Παρασκευή, 3 Ιουνίου 2011

Το σενάριο που αρχικά σκέφτομαι να φτιάξω αφορά στην γνωστική περιοχή της ιστορίας। Δεν έχω προσδιορίσει περίοδο। Αυτό που θέλω να κάνω είναι να δώσω στους μαθητές την ευκαιρία να εμπνευστούν και να αναδομήσουν μία περίοδο της ιστορίας μέσα από σκηνές κομικς। Αυτό θα γίνεται διαδικτυακά μέσα από τα μπλογκς των μαθητών। Επίσης , θα λειτουργούν ομαδικά για να φτιάχνουν διαδικτυακά τεστ για τους συμμαθητές τους καθώς επίσης και διαδικτυακά εργαλεία οργάνωσης των πληροφοριών, δημιουργίας χρονογραμμών। Θα προσπαθήσω να συνδέσω την εποχή που θα επιλέξω και με κάποιο είδος τέχνης, ίσως ζωγραφική, για να τους δώσω την ευκαιρία να εκφραστούν και καλλιτεχνικά।
Το τέλειο θα ήταν να χρησιμοποιήσουμε και ένα λογισμικό εικονικής πραγματικότητας το οποίο θα τους δώσει την ευκαιρία να μπουν πιο βαθειά στην γνώση που επιδιώκεται οι ίδιοι να δημιουργήσουν αναδομώντας ιστορικές πηγές। Αυτά αποτελούν τις αρχικές μου σκέψεις। Σαφώς δημιουργώντας το, θα προσθεθούν επιπρόσθετα εργαλεία είτε διαδικτυακά, είτε το Αβάκιο।
Έχει κανείς καμιά καλή ιδέα για το ποιαν περίοδο θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω; Μήπως Βυζαντινή;;; Ευχαριστώ!!!!

2 σχόλια:

  1. Η Βυζαντινή προσφέρεται γιατί είναι πολύ μεγάλη περίοδος και θα μπορεί να διαρκέσει το project μεγάλο διάστημα! Επίσης έχει πολυ ίντριγκα και κουτσομπολιό που δεν υπάρχει στο σχολικό βιβλίο αλλά βέβαια τα πιτσιρίκια ψάχνοντας θα τα βρούν και θα ενθουσιαστούν! Αθηνά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και εγώ αυτό σκέφτηκα Αθηνούλα μου!! Απλώς αλλιώς να το σκέφτεσαι και αλλιώς όταν το κάνεις... Νομίζω τουλάχιστον!!! Σε ευχαριστώ πάαααρα πολύ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή